5 Mart 2010 Cuma

BOL ÇİKOLATALI MUFFIN


Bu keki ilk ne zaman yaptım hatırlamıyorum ama oldukça uzun bir süre önceydi.. O günden sonra öyle çok yaptım ki, çünkü, hem ben hem de tadan herkes çok sevdi bu keki, hem de çooooook.. O kadar güzel bir tadı ve dokusu var ki.. Kesinlikle yemeye doyamadığım bir kek.. Çikolatalı tatlardan hoşlanıyorsanız mutlaka deneyin, vazgeçemeyeceğiniz bir kek olacağına eminim.. Tarif için Pastacı Burcu'ya çok teşekkür ediyorum.. O kek olarak yapmış ama ben özellikle bu keki mutlaka muffin olarak yapıyorum..

Malzemeler:

100 gram bitter çikolata (benmari usulü eritilecek)
4 yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı şeker
1 su bardağından bir parmak az un ( 1 su bardağı kullanıyorum ben)
1/2 su bardağı su (kullanmıyorum)
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket krema

Yapılışı:

İlk olarak çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın. Oda ısısına gelmiş 4 yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpıp ılınmış çikolatayı ilave edin. Karışıncaya kadar tekrar çırpın ve un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek bu karışıma ilave edin. En son olarak kremayı da ekleyip çırpın ve muffin kalıplarınıza/ kağıtlarınıza paylaştırın. Kalıpların yaklaşık 3/4 ünü doldurun ve önceden 170 derecede ısınmış fırınınızda yaklaşık 20 dakika pişirin. ( benim muffin kağıtlarım biraz büyüktü, bu ölçülerle 15 muffin elde ettim, 18 dakika pişirdim)

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.