5 Mart 2010 Cuma

BADEMLİ PİLAV

Bu pilav tel şehriyeli pilav olacaktı aslında:) daha önce yaptığım keşkülden kalan bademleri değerlendirmek amacıyla şehriye ile birlikte kavruldu.. Bence çok yakıştı..Ama bir dahaki yaptığımda bademleri daha çok kavuracağım..
malzemeler:
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 su bardağı su
  • 1 tablet tavuk suyu
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 su bardağı kabuksuz badem

yapılışı: Bademler kaynar suda bekletildikten sonra kabukları soyulur ve tel şehriyelerle beraber pilav tenceresinde eritilmiş tereyağında renkleri dönene kadar kavrulur.Pirinçler ilave edilip kavurmaya devam edilir. Su ve tablet tavuk ilave edilir ve pişirilip demlendirilir.

afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.