4 Mart 2010 Perşembe

Avcı Böreği

İsterseniz öğle yemekleri için isterseniz akşam yemeklerinizde ara sıcak için hazırlayabileceğiniz içi dışı lezzetli avcı böreği tarifi.

Malzemeler:
Krep hamuru için:
1 su bardağı süt- 1 adet yumurta- 1 su bardağı un- 1 çay kaşığı tuz.

Harcı için: 100 gram kıyma- 1 adet orta boy kuru soğan- Yarım yemek kaşığı sıvıyağ- 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi- 1 yemek kaşığı biber salçası- 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz- Damak tadınıza göre tuz, karabiber.

Dışı için: 1 kâse galeta unu.

Hazırlanışı: Böreğin harcını hazırlamak için soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tavaya yarım yemek kaşığı sıvıyağ alıp kızdırın. Üzerine soğanı ekleyip rengi değişene kadar kavurun. Kıymayı tavaya ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin. Maydanoz, ceviz içi ve baharatları ekleyip 5 dakika daha pişirin. Harcı ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin. Krep hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Yapışmaz tavaya bir miktar sıvıyağ döküp kızdırın. Krep harcından bir kepçe alıp tavaya dökün. İki tarafını da kızartın. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemi yapın. Kreplerin soğuması için kenarda bekletin. Soğuyan kreplerin içine kıymalı harcı koyup yayın. Rulo biçiminde sarın. Yumurtayı çırpın. Galeta ununu düz bir tabağa alın. Krepleri önce yumurtaya sonra galeta ununa batırın. Tüm krepler bitene kadar aynı işlemi yapın. Fırın tepsisini yağlayıp börekleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
Sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.