Hepimizin Zafer Bayramı kutlu olsun.
SAÇ BÖREĞİ
Aslında çok sık yapmadığım,yapınca da bayılarak yediğimiz bir börek.Keşke saçta yapabilsek ama malesef bu mümkün değil.Teflon tavada da gayet güzel oluyor.Tam tarif veremiyorum çünkü her zaman gözkararı yapıyorum.
MALZEMELER
- Un
- Ilık su
- Maya
- Tuz
HAZIRLANIŞI
Ilık suda mayayı eritin ve diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yoğurun.Hamurun üstünü temiz bir bezle örtün, 20 dk. bekletin.
Daha sonra hamuru bezelere ayırıp,servis tabağı büyüklüğünde açın.Hazırladığınız içi (patatesli,peynirli,kıymalı veya ıspanaklı) hamurun yarısına yayıp,yarımay şeklinde kapatın.Yanmaz tavada iki yüzünü de pişirin.Tavadan alır almaz yağlayıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Yorum yazabilirsiniz.