5 Mart 2010 Cuma

ÜÇGEN AÇMA BÖREKLER

Bu börekleri ben Aybüke de gördüm o da Aslı da görmüş. Mutlaka deneyin. Yiyen herkes çok beğendi. 2 farklı günde pişti bizim mutfakta. Başkalarından tarif denemenin en güzel yanı tarifi çalıvermek bende aynen aktarıyorum.

Bu arada Papatya68 bir poğaça etkinliği var aman ne güzel poğaçalar bu tarif o arşive gitsin.


Malzemeler:
1 çay bardağı su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 limonun suyu
6,5 cay bardagi un (Tarifin aslı 4 bardak)
1 çay kaşığı tuz

İçine:
beyaz peynir
maydanoz

Üstüne bir yumurtanın sarısı


Bir kasede suyu, yoğurdu, zeytinyağını ve limon suyunu iyice karıştırın. Unu ve tuzu ekleyip iyice yoğurun üzerine kuru bir bez örterek, 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan avuç içi kadar parçalar alıp açın, 6-8 cm lik uzunlukta, şeritler halinde açın, bir fırça yardımı ile, üstüne zeytinyağı sürün. Uç kısmına peynir koyup sağlı , sollu döndürerek üçgen şeklinde sarın. Üstüne yumurta sarısı sürün. Önceden 180 derece ısınmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.