5 Mart 2010 Cuma

SAKALLI POĞAÇA


Sevgili defneylebirlikte den aldım bu tarifi.Ve hemen denemek istedim.İşte sonuç.

Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un
  • 1 yumurta sarısı(üstüne sürmek için)

İçi için:Beyaz peynir

Dışı için:Bolca ince doğranmış maydanoz

Ilık sütte kuru mayayı eritelim.Tüm malzemeleri un hariç karıştıralım.Unu azar azar bu karışıma ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.Hamuru 1 saat dinlendirelim.Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.Ve yağlanmış tepsiye dizelim.Yumurta sarısına bir iki damla sıvıyağ katıp karıştıralım ve fırça yardımıyla hamurların üzerine sürelim.30 dakika da tepside mayalandıralım.Önceden 180C ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar tutalım.Fırından çıkardıktan sonra 30 dakika bekletelim ki soğusun.Soğuyunca ortadan yarım ay şeklinde keselim ve içine ezilmiş beyaz peynir sürelim.Peyniri dış kısmına kadar taşıralım ve sonra ince doğranmış maydanoza batıralım.

Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.