5 Mart 2010 Cuma

PATLICAN GÜVEÇ



Ankara dönüşü mola yerinden aldığımız güveç hiç elimden düşmez oldu.Neredeyse bütün yemekleri güveçte pişirmek istiyorum.Bayılıyorum pişen yemeğe geçen kokusuna.
Aslında bir çok kişi güveçte kuzu eti kullanır,yumuşaklığından dolayı ama ben asla küçükbaş yiyemediğim için önceden iyice haşlanmış dana etiyle yaparım güveci.Bence çok lezzetli oluyor,pişti pişmedi derdi de kalkıyor ortadan.

Tarifine gelince,yemeklik doğradığınız soğanları,3-4 diş sarımsağı ve biberleri sıvı yağda biraz kavurun.Üzerine bir çorba kaşığı domates salçasını ekleyin.İyice haşlanmış dana etlerini,uzun uzun doğradığınız(tuzlu suda bekletip,duruladığınız ) patlıcanları,tuzu ve en üste de,küp küp doğranmış 3-4 adet domatesi ekleyin.Üzerine su(isterseniz et suyunu kullanabilirsiniz)koyup patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin.
Yanına da bol domatesli bir bulgur pilavı ve salata...
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.