5 Mart 2010 Cuma

FIRINDA KÖFTE PATATES



Aslında iftar için hazırladığım bu yemeği yayınlamam bu günü buldu.Hem davetlere yakışacağını hem de çocukların çok severek yiyebileceklerini tahmin ediyorum.

MALZEMELER
  1. Yarım kg kıyma
  2. 1 adet kuru soğan
  3. 1 yumurta
  4. 1-2 dilim ekmek içi
  5. Maydanoz
  6. Tuz,karabiber
  7. 3-4 adet domates
  8. 3-4 adet patates
  9. 3-4 adet yeşil biber
  10. 1-2 kaşık salça

HAZIRLANIŞI

Patatesleri 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimler şeklinde doğrayın.Sıvı yağda hafif kızartın.Köftelik malzemeyi yoğurup patates dilimlerine uygun şekilde yuvarlayın ve iki yüzünü de kısa bir süre kızartın.Fırın kabınızın içine önce patatesleri üzerlerine köfteleri,domates dilimlerini ve yeşil biberleri koyup kürdanla tutturun.1.5-2 su bardağı suyun içine salçayı,tuzu ve karabiberi ekleyip fırın kabınızın içine dökün 200 C derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Yemeğin pişmiş şeklinin de fotoğrafı vardı ama iftara yakın güneş batmış olduğu için karanlık çıktı.Bu yüzden çiğ halini yayınlamayı uygun buldum.Ben her zamanki gibi yarım ölçüden de az yaptım 12 tane köftemiz oldu.Yapmayı düşünenlerin bilgisine...

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum yazabilirsiniz.